De Bachbloesemtherapie

www.huldaclark.tk

Bestaat er een geneesmiddel tegen haat en jaloezie? Of tegen angsten en fobieŽn? Tegen bezitsdrang...?
Wel, je zou zeggen dat bestaat niet en toch, de natuur voorziet blijkbaar in alles, ook daarin!

Kruiden genezen omdat ze in staat zijn om chemische processen in ons lichaam te beÔnvloeden, parasieten te doden (waaronder bacteriŽn en virussen) en organen te versterken. Het zijn echter de bloesems, de subtielere etherische delen van sommige planten die een invloed kunnen hebben op ons denken en voelen.
Hoe mooi en wonderbaarlijk is het leven toch eigenlijk als je dat beseft!

 Het berggebied van het achterland van Alicante


Laat ik je een interessant voorbeeld geven.

Ik heb een Nederlandse vriend van in de 60 die een minicamping heeft in de bergen van Alicante in Spanje.
Als er nieuwe gasten komen, dan heet hij ze, zoals een goed gastheer betaamt, van harte welkom, loopt even met ze mee en laat ze zien waar ze met de tent kunnen staan of hij brengt ze naar ťťn van de houten huisjes die hij daar voor gasten heeft.
Alles mooi en wel, tot deze vriend op een gegeven moment een vriendin krijgt, en je zou zeggen: wat leuk voor hem!
Wat blijkt echter, de vriendin is ziekelijk jaloers!
Elke keer als er nieuwe gasten komen, waaronder ook vrouwen natuurlijk, dan raakt ze helemaal van slag.
Het wordt op een gegeven moment zo erg dat de beste man zijn werk gewoon niet meer kan doen want elke keer als er gasten komen ontstaat er daarna hevige ruzie en tumult en wordt er zelf met borden gegooid in huis! Een drama want van rustiek kamperen is er geen sprake meer en tegelijkertijd is het ook desastreus want zo'n camping is je leven en daar gaat je reputatie!

Wel, wij waren daar toevallig ook en ik heb dat eens een tijdje zo geobserveerd. Op een gegeven moment ben ik naar haar toe gegaan en heb eerlijk het probleem met haar besproken. Ik heb haar verteld van de Bachbloesemtherapie en dat ik er al jaren mee werkte en er veel succes mee had.
Ik had dat niet verwacht, maar ze gaf zelf toe dat ze enorm leed onder haar eigen jaloezie, maar niet wist wat ze er tegen kon doen. Ik heb haar toen aangeboden om haar de Bachremedie "Hulst" te gegeven, het bloemetje tegen haat en jaloezie. Ze wilde het graag proberen.

Na een aantal dagen sprak ik haar weer en hoe verbaasd was ik toen ze me vertelde dat ze niet wist hoe het kwam, maar dat ze niet meer datzelfde gevoel van jaloezie kon voelen, zelfs al probeerde ze het! Ze was in korte tijd van haar jaloezie af en was een ander mens!
Dat is waar de Bachbloesems toe in staat zijn, deze kleine maar krachtige genezers van ons gevoelsleven.Hulst
  

Het ontstaan van de Bachbloesemtherapie

De Bachbloesemtherapie is ontwikkeld in de begin jaren 1900 door dr. Edward Bach, een Engelse arts, patholoog en bacterioloog.

Eťn van de ontdekkingen van dr. Bach was, toen hij als bacterioloog en patholoog in het Academisch ziekenhuis in Londen werkte, dat er een direct verband bestond tussen de bacteriŽn in de darmen en het karakter of de gemoedstoestand van de patiŽnt.
Door dit goed te bestuderen kon hij uiteindelijk aan de hand van een analyse van de darmbacteriŽn met zekerheid zeggen hoe het karakter zou zijn van de betreffende persoon.
Aan de andere kant was hij er ook van overtuigd dat ziekte werd veroorzaakt door een zelfvergiftiging vanuit de darmen, maar als het waar was dat het karakter en de gemoedstoestand van de persoon een invloed kon hebben op de darmbacteriŽn, dan zou dat ook betekenen dat twee mensen met dezelfde ziekte toch ieder een heel ander medicijn zouden moeten krijgen.

Toen aan het eind van de eerste wereldoorlog de staf van het Academisch ziekenhuis met strengere regels kwam wat werktijden betreft, besloot dr. Bach om zijn ontslag aan te vragen en voor zichzelf te gaan werken zodat hij meer tijd kon besteden aan zijn onderzoek.

Op een gegeven moment kwam er echter in het homeopathische ziekenhuis in Londen (die had je toen nog!) een vacature vrij waar hij op solliciteerde en werd aangenomen.
Daar kwam hij voor het eerst in aanraking met de homeopathie en werd hij verplicht om zich in de filosofie van de homeopathie en de werken van Hahnemann die de homeopathie had ontwikkeld, te verdiepen. Aanvankelijk deed hij dat met tegenzin, maar na het lezen van de eerste bladzijden raakte hij eigenlijk heel enthousiast. Samuel Hahnemann had namelijk dezelfde dingen als hij ontdekt en wel 100 jaar voor hem en dat is dat de gemoedstoestand een belangrijke rol speelt bij het vormen van ziekte.
Dr. Bach bekwaamde zich vervolgens in de homeopathie, waarvoor hij bovendien nog belangrijke ontdekkingen deed, zoals het uitvinden van de Nosoden, geneesmiddelen gemaakt van de gifstoffen die geproduceerd werden door de ziekte, en redde daar vele levens mee toen in 1918 de Spaanse Griep uitbrak.

Hoewel hij een zeer succesvol arts was en door zijn ontdekkingen ook zeer bekend was geworden, toch was hij nog niet tevreden en op een dag besloot hij om zijn drukke praktijk, die hij inmiddels had, op te geven en naar zijn geboortestreek Wales te reizen voor het vinden en ontwikkelen van een nieuwe therapie.

Vincent van Gogh

Bij aankomst in Wales, na een lange treinreis, bleek hij echter een verkeerde koffer te hebben meegenomen en in plaats van vijzels en reageerbuisjes zaten er alleen maar schoenen in!
God zei dank, want al wandelend en zwervend door de omgeving, hij kon immers niets anders, dwong het hem om zich te openen voor de natuur en voor inspiratie.


Dr. Bach was er inmiddels door zijn eigen onderzoek van overtuigd dat de gemoedstoestand van de mens een directe invloed had op zijn of haar gezondheid en intuÔtief wist hij dat hij een therapie zocht met planten die zo krachtig waren (krachtiger dan de bekende kruiden, zo meende hij) dat ze de levensenergie van de persoon konden herstellen en zijn gemoedstoestand genezen. Fysieke genezing zou dan vervolgens vanzelf tot stand komen.

Daar eenmaal in Wales bracht hij dagen, weken en maanden in de natuur door en bestudeerde alle planten tot in detail en tekende alles op. Soms kon hij zelfs uren doorbrengen bij ťťn plant.
Hij vroeg zich op een gegeven moment af, zo vertoevend in de ochtenduren in de natuur die nog met dauw besprenkeld was, of er niet iets van de kracht van de plant in de dauwdruppel zou komen te zitten en of er een verschil was in dauwdruppels die door de zon beschenen waren of niet.
Kon het zo zijn dat de zon met zijn magnetische vermogen de kracht van de plant in de dauwdruppels bracht en ze zo potentieerde?  Om daar achter te komen verzamelde hij de dauwdruppels van verschillende planten die ofwel in de zon, ofwel in de schaduw hadden gestaan en deed ze in verschillende flesjes. Daarna gebruikte hij zijn gevoeligheid (die een beter instrument vormde dan de apparatuur die hij in zijn laboratorium had staan, zo beweerde hij) om te bepalen welke druppels sterker waren. Zijn theorie bleek te kloppen en de door de zon beschenen druppels waren duidelijk krachtiger.

Dr. Bach was een hele gevoelige man en het vertoeven in de natuur maakte hem eigenlijk alleen maar gevoeliger. Hij was zo gevoelig dat hij alleen al door een bloemetje in zijn hand te houden of op zijn tong te leggen, de toestand en het karakter kon zien van de persoon die het bloemetje nodig zou hebben voor zijn of haar genezing. Soms reageerde hij ook heel fysiek en kreeg hij hele duidelijke fysieke symptomen. Dit hielp hem enorm in het vinden van de juiste planten en ťťn van de eerste planten "van hogere orde" die hij vond, was Mimulus, een prachtig geel bloemetje dat vaak langs beekjes te vinden was.
IntuÔtief wist hij dat Mimulus (Mimulus luteus oftewel Maskerbloem) het perfecte middel was voor het behandelen van mensen die angstig waren en toen hij de eerste patiŽnten ermee ging behandelen ontdekte hij tot zijn grote vreugde dat niet alleen de angsten verdwenen, maar ook de ziekte waar de persoon last van had! Het begin van een hele nieuwe therapie had zijn intrede gedaan.Een veld vol met Mimulus

Nu moest hij echter een manier zien te vinden waardoor het maken van het medicijn werd vergemakkelijkt want het steeds verzamelen van dauwdruppeltjes was natuurlijk erg veel werk en zo bedacht hij een methode die het natuurlijke proces van potentiŽren door de zon, nabootste en hij deed dat door bloemetjes op het wateroppervlak te leggen van een met bronwater gevulde glazen kom die hij vervolgens een paar uur in de zon zette totdat de genezende kracht van de bloesem uiteindelijk in het water was opgenomen.


Het maken van de remedie "Dopheide/Heather"
met de zonmethode

Op deze manier vond hij na jarenlang zoeken en onderzoeken uiteindelijk 38 verschillende bloemen, ieder voor een bepaalde gemoedstoestand of karaktereigenschap en volgens hem was na het vinden van de 38ste zijn therapie compleet want de 38 bloemetjes bestreken samen alle belangrijke gemoedstoestanden en eigenschappen waar de mens onder kon lijden.
 

CichoreiPure Vrijgevigheid en Onzelfzuchtigheid

De negatieve ascpecten van cichorei:  hebzucht en eigenliefde
De positieve aspecten echter: pure vrijgevigheid en ozelfzuchtigheidIk hoop dat deze informatie je een beetje een idee geeft van deze bijzondere therapie.
Na zelf meer dan 40 jaar met de Bachbloesemtherapie te hebben gewerkt, kan ik alleen maar zeggen dat deze, mits goed gebruikt, echt wonderen kan verrichten en het is een prachtige aanvulling op therapieŽn als die van Hulda Clark die zo effectief is voor het snel genezen van ernstige ziektes, maar die het gevoelsleven van de mens niet betrekt in het genezingsproces.

Ik hoop je wat dat betreft graag meer te leren over de Bachbloesemtherapie tijdens mijn cursussen.
Groeten,

PS: Harm is een goede vriend geweest van de inmiddels overleden Joanna Salajan, degene die de Bachbloesemtherapie in de jaren 60 in Nederland intorduceerde en zelf was hij de eerste die in Spanje, niet zo lang na het overlijden van de dictator Franco, begon met het lesgeven in de Bachbloesemtherapie waardoor deze op die manier in Spanje bekendheid kreeg.

www.huldaclark.tk